Sposób przygotowania

Obrany i oczyszczony filet śledziowy lub tuszę śledziową namoczyć w mleku.

W mleku namoczyć również kromkę chleba.

Jajko ugotować na twardo, szalotki obrać, drobno posiekać.

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce.

Polać sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.

Filety ze śledzia osączyć i posiekać.

Odcisnąć namoczony chleb.

Filety i chleb, jabłko, posiekane jajko i szalotki zmiksować. dodać parę kropel oleju, tak aby otrzymać gęstą gładką masę.

Całość doprawić sokiem z cytryny lub octem jabłkowym.

Tatar udekorować półplasterkami cytryny lub jabłka.

Podajemy go z razowym pieczywem gruboziarnistym, najlepiej z ziarnami słonecznika.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !