Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS CEBULOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 20 dag
masło 3 dag
mąka 4 dag
rosół 1 szkl
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS CEBULOWY

cebulę pokroić i zalać szkl. gorącej wody gotować do miękkości przetrzeć przez sito razem z wywarem szklankę rosołu zmieszać z mąką dodać przetartą cebulę zagotować dodać śmietanę i przyprawić do smaku sos powinien być gęsty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.03.2012 07:59
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak