Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić na porcje. Włoszczyznę pokroić w słupki. Porcje z kurczaka ułożyć w rondlu, przekładając warzywami, osolić, zalać wrzącą wodą i gotować. Po 10 minutach dodać drobno posiekane pieczarki oraz umyte liście szpinaku, który po 5 minutach należy wyjąć i drobno posiekać. W czasie gotowania wywar odparować do około 1,5 szklanki. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem i podgrzewać mieszając, zagotować. Sos wlać do mięsa z warzywami, dodać posiekany szpinak i śmietanę. Przyprawić do smaku solą, posypać zieleniną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam kurczaka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetyczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !