Sposób przygotowania

Oczyścić warzywa. Włożyć do garnka mięso z kurczaka, marchew, pietruszkę , seler. Zalać wodą i gotować na średnim gazie. Por i cebulę pokroić drobno ( por w krążki , cebulę w piórka ).Na patelni rozgrzać masło i olejem i podsmażyć na nim cebulę i por nie rumieniąc . Wrzucić do zupy. Gotować aż kurczak będzie miękki. Wyjąć mięso , marchew, pietruszkę i seler . Zupę doprawić pieprzem i , kminkiem i przyprawą do zup do smaku. Zagotować. Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetyczna zupka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !