Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek zielony pasteryzowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek zielony 2 kg
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat 8 g

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek zielony pasteryzowany

Wyłuskany groszek wrzucić do wrzącej wody, obgotować przez 2 minuty, odcedzić. 1 litr wody zagotować z dodatkiem soli, cukru i kwasku cytrynowego. Groszek włożyć do przygotowanych słoików, zalać gorącą zalewą, zamknąć. Pasteryzować w temperaturze około 100 stopni przez 80 minut. Szybko ostudzić, przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.03.2014 22:12
Lubię groszek.
Iwusia 17.10.2012 21:56
smacznie
olkaaa 01.10.2012 08:41
także lubię
zuzanna_z 28.07.2012 10:58
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak