Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka pokroić w cienkie paseczki i polać sosem chili - wymieszać. W woku rozgrzać olej i wrzucić mięso. Smażyć mieszając ok 5 minut . Dorzucić marchew , por i dalej smażyć jeszcze 5 minut . Włożyć sałaty, dymkę , bambus .Obsmażyć . Wlać wodę . Dusić ok 10 minut. Doprawić przyprawą do dań chińskich, kurkumą , cukrem , bulionem drobiowym. Mąkę ziemniaczaną zmieszać z odrobiną zimnej wody i wlać do woka. Zagotować .
Podałam z makaronem ryżowym .

Komentarze

  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Zjadłabym takiego kurczaczka!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ładna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszny kurczaczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !