Sposób przygotowania

Mąkę przesiekać z masłem na stolnicy, dodać żółtko, śmietanę, cukier, i cukier waniliowy. Zarobić ciasto nożem, zagnieść ręką, zawinąć w folię i odstawić na 2 h w chłodne miejsce. Migdały sparzyć, obrać ze skórek. Ciasto rozwałkować na grubość kilku milimetrów i niewielkim kieliszkiem wykrawać kółka. W środku każdego ciasteczka umieścić po 1 migdałku, ułożyć na blasze, upiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam;)
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetne! Lubię domowe ciasteczka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !