Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z czerwonego wina

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 2 szkl
cukier 3 łyzki
skórka z pomarańczy lub limonki 1 łyzeczka
sok z cytryny 4 łyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3/5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z czerwonego wina

Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody. 1 szklankę wody zagotować z cukrem i otartą skórką z pomarańczy. Do gorącej wody dodać żelatynę, wymieszać. Ponownie zagotować, odstawić, ostudzić, wymieszać z winem, dodać sok z cytryny. Przygotowany płyn wlać do salaterek i pozostawić w lodówce do zastygnięcia. Podawać z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 04.01.2013 15:58
wygląda super. będę musiała spróbować :)
Andysz 16.11.2012 20:57
ooo ciekawy pomysł;]
Motorek 02.07.2012 09:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak