Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1,5 szkl
cukier drobny
cukier waniliowy
cynamon Prymat
jabłka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z jabłkiem

Jabłka zetrzeć na tarce.
Ryż wypłukać i gotować ok. 5 min. w 3 szklankach wody,przykryć lnianą ściereczką i odstawić aby napęczniał.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Układamy kolejno trochę ryżu,jabłka,posypujemy cukrem i cukrem waniliowym,posypujemy cynamonem i znów ryż, jabłka i tak dalej.
Zapiekać w piekarniku ok. 30 min. w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 27.12.2011 17:10
proste a dobre
Gonia555 05.02.2011 16:40
Warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak