Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ześliwkami i z budyniem
Piec około 60 min w temp.180 stopni.W 3/4L mleka zagotować budyń,wyłożyć na ciasto.Gdy ostygnie polać polewą i posypać orzechami.
śliwki | 1/2 kg |
mąka | 2.5 szkl |
cukier | 1,5 szkl |
masło | 1 kostka |
mleko | 1 l |
śmietana | 2 łyżki |
jajko | 6 szt |
cytryna | 1 szt |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
budyń | 2 opk |
kakao | 2 łyżki |
polewa czekoladowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: