Sposób przygotowania

Na stolnicy wymieszać mąkę (1 -2 łyżki odłożyć) z 6 dag cukru pudru, solą i skórką z cytryny, dodać jajko.
Masło posiekać na drobne kawałki, rozłożyć na mące.
Szybko zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Na oproszonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na grubość 3-4 mm i foremką wyciąć choinki, posypać cukrem.
Ciasteczka ułożyć na natłuszczonej blasze, wstawić do piekarnika i piec 8-10 minut w temperaturze 175°C na złotożółty kolor.
Ciasteczka zdjąć z blachy i pozostawić do ostygnięcia

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !