Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z mielonego mięsa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
bułka 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z mielonego mięsa

Do mielonego mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy i dokładnie wymieszać. Masę podzielić na trzy części, następnie na stolicy posypaną bułką tartą uformować długie wałeczki grubości palca. Pokroić je nożem na kawałki 6 cm, otoczyć w tarce bułce i smażyć w sporej ilości tłuszczu. Po upieczeniu posypać mieloną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 11.09.2013 14:09
bardzo smaczne
sara1 07.11.2012 19:06
APETYCZNIE WYGLĄDAJĄ
Iwusia 24.08.2012 23:27
fajne
Monika193
Monika193 28.01.2011 10:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak