Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z fety

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser feta 40 dag
jajko 1-2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szklanki
ząbki czosnku 2
pomidorki cherry 5 szt.
sól
olej do smażenia
zioła świeże do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z fety

Ser pokroić w grube plastry. Jajka wybić na talerz, roztrzepać z odrobiną soli, pieprzu i oregano. Na drugi talerz wysypać tartą bułkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Plastry sera posmarować czosnkiem i panierować w roztrzepanych jajkach, a następnie w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej. Ostrożnie wyłożyć ser, smażyć z obu stron na złoty kolor, zdjąć z patelni.
Pomidorki umyć, wytrzeć, pokroić w plasterki. Usmażone kotlety przekroić na połówki i przełożyć je plasterkami pomidorków. Oprószyć pieprzem i oregano, udekorować gałązkami świeżych ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 25.06.2012 14:33
fajne
Adam12 24.03.2012 08:01
pyha
Anna141
Anna141 09.07.2011 11:35
smaczne
Krystyna32 16.05.2011 08:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak