Sposób przygotowania

Ser pokroić w grube plastry. Jajka wybić na talerz, roztrzepać z odrobiną soli, pieprzu i oregano. Na drugi talerz wysypać tartą bułkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Plastry sera posmarować czosnkiem i panierować w roztrzepanych jajkach, a następnie w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej. Ostrożnie wyłożyć ser, smażyć z obu stron na złoty kolor, zdjąć z patelni.
Pomidorki umyć, wytrzeć, pokroić w plasterki. Usmażone kotlety przekroić na połówki i przełożyć je plasterkami pomidorków. Oprószyć pieprzem i oregano, udekorować gałązkami świeżych ziół.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam12

    pyha
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !