Sposób przygotowania

Z mąki, masła, cukru, jaj, śmietany i mleka zagniatamy kruche ciasto i wstawiamy do lodówki na 30-40 minut.

Z 0,5 litra mleka odlewamy pół szklanki, dodajemy mąki i mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami. Gdy mleko zacznie się gotować to wlewamy do niego wymieszane mąki. Mieszamy aż do uzyskania konsystencji budyniu.
Ciastem wylepiamy foremki do babeczek. Pieczemy w 160 st. aż się zarumienią.
Na upieczone już babeczki wykładamy budyń. Dekorujemy owocami lub pokrojoną w kosteczke galaretką. Można posypać drażetkami lub polać polewą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !