Sposób przygotowania

Kaczkę pokroić na mniejsze kawałki, osolić, oprószyć mąką, obrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec dodać drobno pokrojoną cebulę i odrobinę mielonej papryki. Kaczkę podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Do prawie miękkiego mięsa dodać rozprowadzony w małej ilości koncentrat pomidorowy. Gdy mięso jest miękkie sos podprawić resztą mąki wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Paprykarz podawać z kaszą i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy takiego nie jadłam, a musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !