Sposób przygotowania

Chleb obrać ze skórki i pokroić je na 3 blaty, tak jak biszkopt. Bulion wymieszać z wódką i użyć do nasączenia chleba. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie wraz z posiekanymi pieczarkami. Pod koniec duszenia dodać posiekaną zieleninę i kwaśną śmietanę tak, żeby pieczarki wraz z innymi składnikami miały konsystencję kremu. Można zagęścić bułka tartą. Szynkę pokroić, podsmażyć na oliwie z odrobiną bulionu, na koniec dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Podsmażać, aż masa zgęstnieje. \"Tort\" przełożyć masą z pieczarek, a następne blaty masą z szynki. Kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać do niej żółtko jaja i przyprawy do smaku. Użyć jej do posmarowania wierzchu i boków tortu. Parmezan wymieszać z bułka tartą i obsypać nim wierzch i boki. Wierzch ozdobić pokrojonymi grzybkami marynowanymi. Podgrzać przez 1-2 minuty w piekarniku, żeby ser delikatnie się rozpuścił. Podawać od razu po przygotowaniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !