Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z naleśników z kapustą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
mleko 2 szklanki
jajko 3 szt
olej 2 łyżki
sól do smaku
margaryna 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
kapusta kiszona 0,5 kg
grzyby suszone 3 dag
cebula 1 szt
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z naleśników z kapustą i grzybami

Kapustę kiszoną ugotować w bardzo małej ilości wody, dodać drobno pokrojone grzybki. Na 5 dag margaryny usmażyć pokrojoną drobno cebulę. Ugotowaną kapustę wymieszać z 1 jajkiem, cebulą i przyprawami, dodać 1 łyżkę bułki tartej i wymieszać. Z mąki, mleka, 2 jajek, oleju zrobić ciasto naleśnikowe. Usmażyć bardzo cienkie naleśniki. Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałą margaryną, oprószyć bułką tartą, na spód układać naleśniki na zakładkę, ułożyć tak aby naleśniki wystawały ponad brzeg naczynia. Posmarować nadzieniem z kapusty i kłaść następne naleśniki przekładając farszem. Po ułożeniu wszystkich naleśników, wystające brzegi zawinąć do środka. Skropić tłuszczem i zapiec. Podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 07.01.2012 11:08
pyszna
Pacia 06.08.2011 11:54
pewnie fajne-chciała bym zobaczyć jak to wygląda:)
Monika193
Monika193 28.01.2011 10:06
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak