Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na zielonym posłaniu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety ryby 60 dag
por 2 szt
masło 1 łyżka
koper siekany 3 łyżki
sól
pieprz
śmietana 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
musztarda 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na zielonym posłaniu

Oczyszczone i umyte pory pokroić w cienkie plasterki, poddusić na maśle, by zmiękły. W formie żaroodpornej wysmarowanej tłuszczem rozłożyć pory, koperek i natkę pietruszki. Filety posolić, oprószyć pieprzem, ułożyć na porach i ziołach. Jogurt rozmieszać z musztardą, mąką ziemniaczaną. Sosem polać filety. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 225C, zapiekać 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 07.11.2011 12:18
i smaczne
Jastinka 07.11.2011 11:28
ciekawe
dorota20w 12.08.2011 21:25
polecam
Jolanta40 12.08.2011 16:19
bardzo fajne
Joanna108
Joanna108 29.06.2011 14:27
wypróbuję
PaniMISIOWA 28.12.2010 18:48
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak