Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flądra z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
warzywa mrożone 2 torebki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
filety z flądry 4 szt.
sok z cytryny
sól
mąka pszenna 6 łyżek
jajko 1 szt.
masło 3 łyżki
żółty ser starty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: flądra z warzywami

Obierz i umyj ziemniaki. Ugotuj jw w posolonej wodzie. W drugim garnku zagotuj szklankę lekko posolonej wody. Wrzuć 2 torebki warzyw mrożonych. Dołóż kukurydzę. Duś razem ok. 8 minut.
Opłucz filety z flądry. Skrop je sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Wymieszaj mąkę z startym serem. Jajko wbij na talerz, roztrzep widelcem.
Rybę zanurzaj a jajku, następnie panieruj w mieszance sera i mąki. Roztop na patelni masło. Smaż filety na złoty kolor (po 5 minut z każdej strony).
Odcedź ziemniaki. Pokrój w dość dużą kostkę. Połącz z osączonymi warzywami, Podawaj do smażonej ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 02.06.2012 21:16
super
Edyta31 16.09.2011 22:50
extra :)
marta1371 08.04.2011 19:07
smaczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak