Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
pieczarki 50 dag
cebula 1 szt
boczek 10 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
mąka 2 szklanki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami

Suszone grzyby namoczyć poprzedniego dnia w małej ilości wody, nazajutrz w tej samej wodzie zagotować do miękkości. Na oleju zrumienić cebulę, dodać bardzo drobno pokrojone pieczarki, suszone grzyby, bułkę tartą, podlać wywarem z grzybów i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i maggi. Z mąki, jajka, żółtka, masła i ciepłej wody zagnieść ciasto takie jak na pierogi. Cienko rozwałkować, pokroić w kwadraty, na każdy kwadrat nakładać farsz, sklejać przeciwległe rogi. Gotować w osolonej wodzie. Podawać okraszone boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 03.08.2012 21:42
super :)
kuklik 31.07.2012 10:43
świetne
Seba 14.06.2012 09:24
moje ulubione
ewaa 11.04.2012 20:35
pyszne
magdziorka6 08.03.2012 14:22
smakowite
Iwona51
Iwona51 14.12.2011 09:38
extra
Margo1 03.01.2011 11:26
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak