Sposób przygotowania

Suszone grzyby namoczyć poprzedniego dnia w małej ilości wody, nazajutrz w tej samej wodzie zagotować do miękkości. Na oleju zrumienić cebulę, dodać bardzo drobno pokrojone pieczarki, suszone grzyby, bułkę tartą, podlać wywarem z grzybów i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i maggi. Z mąki, jajka, żółtka, masła i ciepłej wody zagnieść ciasto takie jak na pierogi. Cienko rozwałkować, pokroić w kwadraty, na każdy kwadrat nakładać farsz, sklejać przeciwległe rogi. Gotować w osolonej wodzie. Podawać okraszone boczkiem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    moje ulubione
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !