Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny
sól
skórka z cytryny
szpinak świeży 80 dag
cebula biała 1 szt.
ząbki czosnku 2
śmietana kremówka 3 łyżki
olej do smażenia
masło 2 łyżki
filet z dorsza 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w szpinaku

Filety z dorsza umyj, skrop sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Posyp tymiankiem i skórką otartą z cytryny. Odstaw do lodówki. Pokrój grubo szpinak. Cebulę i czosnek posiekaj.
Roztop masło, wrzuć szpinak, cebulę i czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Duś ok. 5 minut. Dodaj śmietanę kremówkę. Wymieszaj. Rozgrzej olej, obsmaż rybę na złoty kolor, odwróć, ułóż na wierzchu szpinak. Smaż kilka minut, aż się ładnie zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 06.06.2012 14:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak