Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do miski, wbić jajo, wlać olej, rozcieńczyć wodą (najlepiej mineralną).
Starannie wymieszać, aby powstało gładkie ciasto gęstości śmietany. Usmażyć naleśniki.

Banany przekroić wzdłuż, połówki położyć na dwóch plackach, posypać cynamonem i zrolować tak, aby powstał jeden duży naleśnik.

Na patelni rozpuścić łyżkę miodu, dodać łyżkę masła i smażyć naleśnik z obu stron uważając aby się nie rozpadł.

Można je zrobić także z masą z rozgniecionych widelcem dojrzałych bananów z dodatkiem namoczonych w wodzie i osączonych rodzynek oraz miodem.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !