Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny królewskie z mięsem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 szt
jajko 2 szt
mąka kukurydziana 5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Nadzienie:
mięso wieprzowe mielone 1/2 kg
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny królewskie z mięsem

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce ,wymieszać z mąką,jajkiem,doprawić solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać olej i smażyć placuszki z obu stron.Następnie przygotować nadzienie;mięso z mieszać z dobno pokrojoną cebulą,z czosnkiem,przyprawić,ufomować małe ,płaske kotleciki i usmażyć.
Miedzy dwa placki wkładamy kotlecik,a następnie zapiekamy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 12.12.2010 19:11
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak