Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt.
jajko 8 szt.
ser żółty 8 plastrów
masło 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane jajkiem

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach.Z każdego ziemniaka ściąć piętkę i łyżeczką wydrążyć zagłębienie tak duże,by zmieściło się w nim jajko.W zagłębienia nałożyć po łyżeczce masła,posypać solą i pieprzem,włożyć plasterek sera i ostrożnie wbić po jajku,tak aby nie uszkodzić jego żółtka.Lekko natłuścić formę żaroodporną i włożyć do niej ziemniaki.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na średnim ogniu aż do ścięcia się jajek.Udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 14.04.2012 14:03
super
Kopiko1983 25.08.2011 06:39
Super smaczne danie !
Robert10 14.08.2011 10:56
fajne
Natalia40 30.06.2011 19:25
super
kiziolek201 14.02.2011 17:12
ciekawy pomysł
m1monika 04.01.2011 20:45
muszę spróbować :-)
Marzena40 14.12.2010 11:10
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak