Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
woda 3 szkl
ocet 0,5 szkl
keczup 2 łyżki
sól 1,5 łyżeczki
cukier 2,5 łyżki
olej
Liść laurowy suszony Prymat
cebula 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka szt.
skrzydełka kurczaka 1 (ugotowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w zalewie

Skrzydełka pokroić na części, lotki odrzucić. Panierujemy skrzydełka w jajku i tartej bułce. Smażyć na tłuszczu z obu stron. Skrzydełka ułożyć w naczyniu, przygotować zalewę z wody, octu, keczupu, soli, cebuli i przypraw, zagotować zalewę i gorącą zalać skrzydełka. Podawać po 2 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak