Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa zupa - krem z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 g
cebula 1 mała
marchew 1 duża
seler 1 kawałek
rosół drobiowy 4 szkl
przecier pomidorowy 3 szkl
pomidor 1 szkl
mąka 1 szkl
śmietana 4 szkl
ryż 1 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa zupa - krem z ryżem

Rozgrzac masło w garnku, dodac warzywa i dusiac do miękości. W rondlu podgrzac rosół z pomidorami i przecierem. Dowarzyw dodac mąkę, zasmażyc nie rumieniąc. Nastepnie dolac śmietanę i gotowac na małym ogniu kilka minut do zgęstnienia. Mieszając wlac powoli rosół z pomidorami, Dodac ryż i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 25.08.2012 08:20
wygląda pysznie
Gonia555 21.04.2011 21:26
smaczna
Gonia555 21.04.2011 21:26
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak