Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos rzymski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 szt.
oliwa 0,5 szkl.
orzechy 4 szt.
czosnek 2 ząbki
zielona pietruszka 1 pęczek
cynamon szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
czarne oliwki bez pestek 8-10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos rzymski

Jajka przetrzeć przez sitko do żaroodpornego naczynia.Ucierać,powoli dodając oliwę.Oliwki,czosnek,orzechy i pietruszkę posiekać i dodawać do masy.Doprawić solą i pieprzem oraz cynamonem.Utrzeć na pianę.Gotować 10 min.w kąpieli wodnej.Sos jest świetnym dodatkiem do mięs i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 08.06.2012 20:23
super
Kopiko1983 25.08.2011 06:38
Mnaim, mniam...
joanna77 19.08.2011 20:19
super
Tomasz17 17.07.2011 20:41
apetyczny
anoosia 26.06.2011 18:21
fajny pomysł
Agnik 23.04.2011 22:20
mniam
izapozdro 28.02.2011 19:56
ciekawy przepis
wiktor188 24.12.2010 21:44
pycha
Marzena40 14.12.2010 11:09
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak