Sposób przygotowania

żółtka utrzeć z cukrem,dodać mąkę,mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia,kawę i kakao,białka ubić ze szczyptą soli na sztywno,dodać do masy i wymieszać,wyłożyć do tortownicy piec 25min.w temp.180st.ostudzić i przekroić na 3 krążki,każdy nasączyć likierem,żelatynę namoczyć w zimnej wodzie lekko podgrzać,ciastka pokruszyć,wymieszać z likierem,żółtka utrzeć z cukrem,wlać żelatynę,dodać zmielony twaróg i połowę cviastek,wymieszać i schłodzić,polewę podgrzać,połową polewyposmarować dolny i środkowy krążek ciasta,na dolny wyłożyć połowę masy,przykryć,wyłożyć resztę masyprzykryć i docisnąć,wierzch i boki posmarować polewą czekoladową i obsypać resztą rozkruszonych ciastek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Fajny torcik
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    musi być pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    patrząc na składniki to już mi smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !