Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort kawowo-serowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cukier 3/4 szkl.
mąka 0,5 szkl.
mąka ziemniaczana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
kakao 1 łyżeczka
likier kawowy 150 ml.
likier kawowy 60 ml.
żółtko jajek 3 szt.
cukier 3 łyżki
twaróg 0,5 kg.
polewa czekoladowa
Krem: 4 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
ciastka 15 migdałowe
kawa 3 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: tort kawowo-serowy

żółtka utrzeć z cukrem,dodać mąkę,mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia,kawę i kakao,białka ubić ze szczyptą soli na sztywno,dodać do masy i wymieszać,wyłożyć do tortownicy piec 25min.w temp.180st.ostudzić i przekroić na 3 krążki,każdy nasączyć likierem,żelatynę namoczyć w zimnej wodzie lekko podgrzać,ciastka pokruszyć,wymieszać z likierem,żółtka utrzeć z cukrem,wlać żelatynę,dodać zmielony twaróg i połowę cviastek,wymieszać i schłodzić,polewę podgrzać,połową polewyposmarować dolny i środkowy krążek ciasta,na dolny wyłożyć połowę masy,przykryć,wyłożyć resztę masyprzykryć i docisnąć,wierzch i boki posmarować polewą czekoladową i obsypać resztą rozkruszonych ciastek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 30.10.2012 14:28
patrząc na składniki to już mi smakuje
caralajna 14.07.2012 07:14
musi być pyszny
mysza666 14.12.2010 15:10
Fajny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak