Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona gęś z pieczarkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 60 dkg
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
czosnek 1 główka
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki pęczek
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona gęś z pieczarkami

Pieczarki obrac i razem z cebulą podsmażyć na oliwie na złoty kolor i doprawić solą i pieprzem. Gęś natrzec na zewnatz i w srodku solą i pieprzem ,dodatkowo w srodku natrzeć majerankiem , jałowcem i dać czosnek obrany i pokrojony,włożyć przyprawioną gąske do brytfanny i piec w piekarniku około 2 godz,podlewając co chwile sosem powstałym w trakcie pieczenia.
Po upieczeniu podawać razem z pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 18.12.2010 22:44
pycha
Bart 18.12.2010 22:44
pycha
Bart 18.12.2010 22:44
pycha
Bart 18.12.2010 22:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak