Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik daktylowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 25 dkg
daktyle 25 dkg
jajko 6 szt.
cukier waniliowy
sok z cytryny
Biszkopty 7 szt.
lukier
cukier puder 15 dkg.
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: torcik daktylowy

daktyle drobno pokroić,biszkopt pokruszyć,jajka ubić na parze z cukrem,dodać daktyle,cukier waniliowy,oraz biszkopty na koniec wlać sok z cytryny starannie wymieszać,wylać do tortownicy i piec 0k.50min.w temp.170st.zrobić lukier i posmarować torcik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.07.2012 07:39
bardzo mi smakują daktyle
Iwona51
Iwona51 16.04.2011 10:14
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak