Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek świąteczny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żur 2 szklanki
bulion na żeberkach 1 l
mąka 1 łyżka
śmietana 0,5 szklanki
jajko ugotowane na twardo 4 szt
kiełbasa zwyczajna 10 dag
pieprz do smaku
sól do smaku
grzyby suszone 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek świąteczny

Żur połączyć z bulionem, dodać rozdrobione grzybki suszone, zagotować. Podprawić śmietaną, wymieszaną z mąką, dodać pokrojoną w krążki kiełbasę. Na talerzach położyć połówki jajek, zalać żurem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.11.2013 10:25
bardzo apetyczny
Monika193
Monika193 16.05.2011 18:32
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak