Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 0,5
jogurt naturalny 2-3 łyżki
czosnek ząbek
oliwa
świeża kolendra 2 listki
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z awokado

Połówkę awokado obrać ze skórki, podzielić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jogurt naturalny, kolendrę, 1-2 łyżeczek oliwy z oliwek, zmiksować, doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku, schłodzić w lodówce, podawać np. ze świeżymi warzywami jako przekąskę.

Do przyrządzenia tego dipu potrzeba pół dojrzałego awokado, więc używamy połówki awokado bez pestki, a tą z pestką w środku wkładamy do lodówki - wtedy nie powinno czernieć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 29.05.2012 18:10
fajny przepis
maciek7 19.01.2012 20:10
super
Goya 30.05.2011 22:29
mmmmmmmm
Magdalena80 06.03.2011 22:44
wbrew pozorom- awokado jest bardzo zdrowe:)
anja3107 13.02.2011 16:37
super
magical66 17.12.2010 10:53
napewno pyszne!
bami 17.12.2010 10:35
Jest super - polecam :)
Natalia/tubisiek 17.12.2010 09:59
może być super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak