Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
jajko 1 szt
margaryna 2 dag
pieczarki 5 dag
rodzynki 2 dag
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
oliwa 1 łyżka
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany

Z kurczaka usunąć kości, przecinając skórę łącznie z mięśniami wzdłuż kręgosłupa. Pozostawić skrzydełka i kości udek. Zszyć skórę podbrzusza, odciąć szyję, pozostawiając część skóry. Mięso natrzeć solą z przyprawami ziołowymi. Namoczoną bułkę odcisnąć. Utrzeć margarynę z żółtkiem, dodać bułkę, drobno pokrojone, podsmażone pieczarki, rodzynki i natkę pietruszki. Nadzienie wymieszać, doprawić do smaku, solą i gałką muszkatołową. Ubić pianę z białka, wymieszać z nadzieniem, napełnić nim kurczaka, zaszyć. Posmarować całego kurczaka olejem i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 05.05.2012 21:38
rewelacyjny pomysł na przepyszny obiadek
romanrafal
romanrafal 07.04.2012 08:30
świetne danie
Rybciia 22.03.2012 21:31
świetny
KasiaK90 06.04.2011 06:31
świetny przepis
bami 04.01.2011 09:52
To jest zdecydowanie mój smak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak