Sposób przygotowania

Z kurczaka usunąć kości, przecinając skórę łącznie z mięśniami wzdłuż kręgosłupa. Pozostawić skrzydełka i kości udek. Zszyć skórę podbrzusza, odciąć szyję, pozostawiając część skóry. Mięso natrzeć solą z przyprawami ziołowymi. Namoczoną bułkę odcisnąć. Utrzeć margarynę z żółtkiem, dodać bułkę, drobno pokrojone, podsmażone pieczarki, rodzynki i natkę pietruszki. Nadzienie wymieszać, doprawić do smaku, solą i gałką muszkatołową. Ubić pianę z białka, wymieszać z nadzieniem, napełnić nim kurczaka, zaszyć. Posmarować całego kurczaka olejem i upiec.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    To jest zdecydowanie mój smak :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjny pomysł na przepyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !