Sposób przygotowania

żółtka utrzeć z cukrem,dodać aromat,białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,połączyć pianę z masą,wsypać mak,mąkę i proszek do pieczenia,wymieszać,wylać do tortownicy pieć ok.40min.w temp.180st.czekoladę pokruszyć,rozpuścić w kąpieli wodnej,przestudzić,śmietanę ubić,dodać do czekolady,wymieszać,w 1/2 l wody przegotowanej rozpuścić cukier dodać kilka kropli aromatu i spirytus,wymieszać,przestudzony biszkopt pokroić na 3 części,nasączyć ponczem posmarować masą,położyć drugi,nasączyć i posmarować i trzeci nasączyć boki i wierzch posmarować masą i udekorować,schłodzić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !