Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z pangi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta włoska 12 dużych liści
filety z pangi 1/2 kg
gęsta śmietana 1/3 szklanki
jajko 1 szt.
sól
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z pangi

Do garnka z wrzącą wodą włóż liście kapusty. Gotuj 1-2 minuty. Wyjmij, starannie osącz.
Zmiel filety z pangi. rybę wymieszaj z śmietaną. Do tego wbij jajko. Farsz przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Rozłóż na liściach kapusty. Zwiń, formując gołąbki.
Gołąbki przełóż do garnka. Podlej bulionem. Duś 10 minut. Podawaj z pikantnym sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 03.06.2012 17:36
fajne
MAŁY 10.03.2011 10:28
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak