Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z czerstwych bułek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 2 łyżki
bułka czerstwa 4 szt
mąka 10 dag
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
tłuszcz do okraszenia
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z czerstwych bułek

Drobno posiekana cebulę nie rumieniąc podsmażyć na części tłuszczu. Bułkę pokroić w kostkę. Dodać do cebuli resztę tłuszczu oraz bułkę i smażyć aż się zrumieni. Grzanki z cebula wyłożyć na miskę, zalać mlekiem wymieszanym z jajkiem, oprószyć częścią mąki i odstawić. Gdy grzanki nasiąkną płynem dodać resztę mąki, nieco soli, pieprzu i natki pietruszki, wymieszać ciasto. Rękami formować knedle i kłaść do wrzącej wody. Gotować około 10 minut a następnie odcedzić. podawać okraszone z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.08.2012 09:45
ciekawy przepis
Seba 23.07.2012 08:14
fajne
Ela15 11.08.2011 21:08
Ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak