Sposób przygotowania

Obierz, opłucz, a następnie ugotuj w lekko posolonej wodzie ziemniaki. Opłucz filety z dorsza, podziel je na 6 porcji. Skrop sokiem z cytryny i posól.
Ziemniaki odcedź, jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Do piure dodaj masło, chrzan, mąkę oraz mleko. Do masy wbij jajko, wymieszaj. Przypraw solą oraz gałką muszkatołową. Przełóż do szprycy cukierniczej z gwiazdkową końcówką. Kawałki ryby ułóż w formie posmarowaną masłem. Przykryj masą ziemniaczaną wyciskaną ze szprycy. wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni. Piecz ok. 25 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !