Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kiełbasą zwyczajną

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 40 dag
cebula 2 szt
pomidor 2 szt
tłuszcz 1 łyzka
zielenina 2 łyżki
ser żółty 2 (tarty)
kapusta 8 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kiełbasą zwyczajną

Kiełbasę podzielić na 8 kawałków, każdy kawałek naciąć kilkakrotnie z dwóch stron. Cebulę pokrojoną w pierścienie podsmażyć na tłuszczu. Na sparzone liście kapusty rozłożyć cebule, po plasterku pomidora, na to ułożyć kiełbasę i zawijać liście tak, jak zawija się gołąbki. Ułożyć gołąbki w naczyniu żaroodpornym, skropić tłuszczem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Po 15 minutach posypać startym serem i jeszcze krótko zapiec. Podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 30.01.2013 21:58
fajny pomysł
IlonaAlbertos 31.03.2012 21:47
Ciekawe jak smakują.
Gosia32
Gosia32 14.06.2011 09:24
ciekawe;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak