Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z cebulką, boczkiem, kukurydzą i pierczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na pizzę
cebula 1 sztuka
boczek 200 gram
pieczarki 0,5 kg
kukurydza 1/2 puszki
sos do pizzy

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z cebulką, boczkiem, kukurydzą i pierczarkami

Ciasto na pizze rozwałkować i umieścić w formie do pieczenia. Posmarować wierzch ciasta sosem do pizzy. Cebulkę pokroić w kostkę. Boczek pokroić w plasterki. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju, przysmażyć cebulę- tak aby stała się szklista, a następnie dodać boczek. Wszystko razem przysmażyć. Pieczarki umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Rozgrzać drugą patelnię z dodatkiem oleju, wrzucić pieczarki i smażyć je, aż do momnetu, gdy woda z pieczarków odparuje. Na ciasto dodać cebulę z boczkiem, pieczarki i kukurydzę. Piec około 15 minut w 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 12.12.2010 12:48
Uwieeeeelbiam pizzę pod niemal każdą postacią - ta wygląda wprost cudownie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak