Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po wiejsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
boczek 10 dag
margaryna 10 dag
cebula 2 szt
rosół 1 l
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po wiejsku

Boczek pokroić w kostkę i smażyć na margarynie razem z pokrojoną w kostkę cebulę. Do tego dodać ryż, wymieszać, podlać rosołem. Gotować 15-20 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć na półmisek i posypać tartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.08.2013 22:39
szybkie i smaczne danie
caralajna 24.10.2012 05:23
smakowałby mi
Wafelek2601 16.05.2012 19:14
Mniam
Gosia32
Gosia32 17.06.2011 09:15
fajne
kuklik 11.06.2011 10:29
szybkie i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak