Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po krupiowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 duży
masło 15 dkg
zsiadłe mleko 0,5 litra
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól
śliwki suszone 5 dkg
gruszki suszone 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po krupiowsku

kurczaka nafaszerować suszonymi śliwkami i gruszkami natką pietruszki i dokładnie zaszyć posolić natrzeć musztardą włożyć do garnka zalać zsiadłym mlekiem i zostawić w lodówce na ok 10 godzin brytfannę wysmarować masłem i ułożyć w niej kurczaka wyjętego z marynaty piec ok 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 18.12.2010 21:39
ciekawy ten kurczak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak