Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek pszenny z orzechami i malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 gram
cukier brązowy 1 szklanka
jaja 2 sztuki
mąka pełnoziarnista 1,5 szklanki
słonecznik łuskany
migdały
orzechy laskowe
orzechy włoskie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
otręby 0,5 szklanki
maliny świeże 1 szklanka
jabłko winne 1 sztuka
wanilia

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek pszenny z orzechami i malinami

Blaszkę podłużną obłożyć papierem do pieczenia lub posmarować ją masłem.
Masło, cukier i wanilię dokładnie wymieszać. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i dwoma jajkami. Dodać orzechy i słonecznik i dokładnie wymieszać. Wyrobione ciasto delikatnie przemieszać z obranym i pokrojonym w kostkę jabłkiem ii malinami. Przełożyć delikatnie do formy. Posypać otrębami lub słonecznikiem wg uznania. Piec przez jedną godzinę w rozgrzanym do 170-180 stopni piekarniku, aż chleb zbrązowieje. Wyciągnąć, schłodzić w blaszce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 16.01.2013 23:35
wow! ale wspaniałości na Twoim stole-super pomysł na chlebek :)
wisznu 12.12.2010 14:39
jakie to jest dobre ,zdrowe i niezabardzo słodkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak