Sposób przygotowania

Białka, ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i żółtka, cały czas ubijając. Dodajemy czekoladę, proszek do pieczenia, przesianą mąkę i wszystko delikatnie mieszamy. Na dużej blaszce ( ja użyłam do tego po prostu blachy-piętra piekarnika) rozkładamy papier do pieczenia, natłuszczamy go i rozsmarowujemy ciasto nadając kształt kwadratu wyciągniętego w kierunku prostokąta. Pieczemy ok 10 min w 200 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika, gorącą roladę kładziemy na lnianej ściereczce, zdejmujemy papier i pomagając sobie ściereczką formujemy roladę. Zostawiamy ją w tej ściereczce do ostygnięcia.

Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody. Schłodzony jogurt i śmietanę ubijamy na puszystą masę dodając w trakcie cukier, czekoladę i żelatynę. Masę na chwilę wstawiamy do lodówki.

Kiedy masa zacznie tężeć, delikatnie rozwijamy roladę, nadziewamy kremem i zwijamy. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia masy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wygląda przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo jestem ciekawa jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    nam baaardzo smakowała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !