Sposób przygotowania

Owoce umyłam, oczyściłam z pestek i bez obierania skórek (i tak fajnie zmiękły) pokroiłam w dużą kostkę (trzeba pamiętać, że przy gotowaniu troszkę się rozgotuje). Włożyłam je do garnka i wymieszałam z cukrem żelującym. Całość gotowałam ok 5 min od momentu zagotowania, delikatnie mieszając. Gorące owoce z syropem włożyłam do wyparzonych słoiczków. Pasteryzowałam słoiki ok 10min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też takie robiłam
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też takie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !