Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prostokąty z ciasta francuskiego z grzybowym farszem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
grzyby leśne 1 garść
sól
pieprz
tymianek
masło 1 łyżka
czosnek 1 zabek

Przepis i sposób przygotowania na: Prostokąty z ciasta francuskiego z grzybowym farszem

Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle by stała się szklista, dodajemy do niej rozdrobnione grzyby, starty ząbek czosnku i przyprawy i jeszcze chwilę dusimy.

Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy i dzielimy na połowę. Na jednym płacie rozsmarowujemy masę grzybową, na drugim wycinamy otworki ( ja zrobiłam to specjalnym wałeczkiem do wycinania, ale równie dobrze możemy ponacinać krzyżyki nożem) i nakładamy na masę. Kroimy ciasto w prostokąty. Delikatnie dociskamy brzegi prostokątów. Przenosimy je na wyłożone papierem i natłuszczone blaszki. Pieczemy ok 15 min w 180st do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 15.07.2012 20:44
dziękuję
iknkirke 14.07.2012 14:32
smaczne
dorota20w 23.12.2011 18:15
dziękuję
Robert10 23.12.2011 13:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak