Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opiekane dzwonki łososia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki
koperek
masło cebulowe
czosnek 3-4 ząbki
cytryna 2
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Opiekane dzwonki łososia

Dzwonki oczyścić i osuszyć. Posolić,popieprzyć. Skropić sokiem z cytryny. Ułożyć (w zamkniętym pojemniku) - polać oliwą i odrobiną soku z cytryny, w okół ułożyć rozgniecione ząbki czosnku (dla aromatu), na wierzch grubą warstwę natki kopru (świeże). Schować do lodówki na 2-3 godziny. W naczyniu żaroodpornym ułożyć folię aluminiową. Na folii kłaść dzwonki, posypać z każdej strony (obficie) przyprawą do ryb, na to zioła i czosnek z marynaty. Po wierzchu jeszcze odrobinę przyprawy.Na każdym kawałku położyć po plasterku masła (osełka smakowa z cebulką smażoną). Piec na środkowej półce piekarnika. Po 10min przewrócić na drugą stronę i kolejne 10min. Na talerzu wyłożyć z masłem cebulowym i cytryną. Posypać koperkiem.

Jak wręcz nie trawię ryb tak ten łosoś był idealny dla mnie :))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 25.05.2011 11:59
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
radek305
radek305 12.12.2010 20:16
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak