Sposób przygotowania

Dzwonki oczyścić i osuszyć. Posolić,popieprzyć. Skropić sokiem z cytryny. Ułożyć (w zamkniętym pojemniku) - polać oliwą i odrobiną soku z cytryny, w okół ułożyć rozgniecione ząbki czosnku (dla aromatu), na wierzch grubą warstwę natki kopru (świeże). Schować do lodówki na 2-3 godziny. W naczyniu żaroodpornym ułożyć folię aluminiową. Na folii kłaść dzwonki, posypać z każdej strony (obficie) przyprawą do ryb, na to zioła i czosnek z marynaty. Po wierzchu jeszcze odrobinę przyprawy.Na każdym kawałku położyć po plasterku masła (osełka smakowa z cebulką smażoną). Piec na środkowej półce piekarnika. Po 10min przewrócić na drugą stronę i kolejne 10min. Na talerzu wyłożyć z masłem cebulowym i cytryną. Posypać koperkiem.

Jak wręcz nie trawię ryb tak ten łosoś był idealny dla mnie :))

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !