Sposób przygotowania

Białka ubić ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier i ubijać dalej. Następnie delikatnie wlewać żółtka (powoli i ubijając mikserem cały czas). Na koniec olej i ocet. Mąkę przesiać,dodać kakao i proszek do pieczenia. Delikatnie połączyć mokre z suchymi składnikami,mieszając przy tym. Wlać do prostokątnej formy i piec ok 35min w 160 stopniach na środkowej półce piekarnika (w połowie czasu zmieniłam na 180stopni). Ostudzić i przekroić na 2 części wzdłuż.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i odstawić. Kremówkę ubić(prosto z lodówki!), dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać. Ubić białka ze szczyptą soli. Dodać, powoli wlewając,do kremówki razem z ostudzoną już żelatyną. Mieszać i przełożyć masą biszkopt. Wstawić do lodówki aż zastygnie. Wg przepisu na opakowaniu przygotować krem tortowy. Na zastygnięte ptasie mleczko (pokroić w kawałki ciasto) szprycą wyciskać na wierzch krem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    trochę zabawy jest ale wyśmienite i delikatne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Bardzo fajne, na pewno smaczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !